Over tentoonstellen enzo

“Wanneer ga je nu tentoonstellen”? vroeg een knappe kop vriendelijk op de FB levenslijn…. En nog een knappere kop merkte dwingend op: “Daar wachten we al een tijdje op”… ‘Would be fotograaf efbeo‘ kon er niet van slapen… zijn weerwerk voorbereidend…

(* die knappe koppen vind je hier onder) 🙂

Vooreerst!”, betoogde efbeo: “de betere beelden hebben géén goede presentatie nodig… Kijk maar wat topfotografen à la SVF, Johan Jacobs, en andere Jimmy Kets-en presteren op krantenpapier, weekbladen en magazines. Helaas horen m’n foto’s daar niet bij”.

Ten tweede!”, stelde efbeo, “weet je waarom ik de doka print omarm? Omdat m’n foto’s daarentegen een betere print nodig hebben! Niet alleen een betere print, maar ook een beter (duur) kader!”

Ten derde!” verhoogde efbeo z’n stem ” ‘k heb dan wel een groot ego, maar om duizenden euro’s te verspillen aan papier én kaders én huur van de Camme, ’t ja zo groot is dat ego nu ook weer niet… Én niet te verantwoorden in deze Corona tijden!”

We konden hem geen ongelijk geven!

Bovendien”, zei efbeo op een ietwat rustiger toon, “Toon je 1 beeld, dan ben je topfotograaf, toon je 7 beelden, dan ben je een middelmatige fotograaf en toon je er een 100-tal… : groot is de kans dat je bij de vele honderden FB fotograafjes geklasseerd wordt”.

En tenslotte” betoogde efbeo opnieuw: “Wat doe je er allemaal mee nadien???”

Waar we niet konden op antwoorden… 🙂

Gelukkig dus was er ‘ook’ het Corona_tijden_excuus om efbeo te laten ontsnappen aan die tentoonstelling, of eerder, was zijn betoog één al valse bescheidenheid of, érger nog, omwille van z’n ingebakken luiheid? Wie zal het zeggen? … 🙂

© efbeo

© efbeo

© efbeo

fotogroet,

van die andere efbeo

Een gedachte over “Over tentoonstellen enzo”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.