Co-guesthouse

Norbert Ghisoland, de eerste maal kwam ik in contact met z’n werk, in 2002, in de zaal Mundaneum te Bergen met een machtig krachtige portret tentoonstelling, levensgrote prints en slechts een 100 tal beelden uit bestaand werk van zowat 20000 glasplaten .

Voor de fotokompanen zou het een eerste kennismaking zijn.

Aanbellen op het immer verkeerde middaguur…. Het lukte ons. Niemand kwam de deur openen. We belden naar gsm nummer: antwoordapparaat… Dan maar van de nood een deugd gemaakt en zelf iets klein verorberd daar in Bergen, vergezeld van een eenzame duif. En dan, gewag makend om terug de stad in te trekken, kregen ‘wij’ een telefoon…

Blij dus terugkerend op onze stappen… want de tentoonstelling was ons hoofddoel…. De tento? Ja een ‘mini’ tentoonstelling met ‘maxi’ kwaliteit met een 30 tal beelden van de fotograaf Norbert Ghisoland.

Gastheer Francois ontving ons met een savoir-vivre die alleen maar in het Zuiden beoefend wordt… Bovendien in perfect Nederlands. En als ook gastvrouw Francoise aankwam, konden de weetjes en de ditjes en datjes niet meer op… Wat een Waalse gastvrijheid zeg…!!

Het verhaal van de fotografie van Ghisoland vind je op z’n website http://www.ghisoland.com/

Absoluut ook niet te missen: de 2 fotoboeken (onderaan) 🙂 http://www.ghisoland.com/publications/

Het gasthuis (en de naam is echt niet gestolen!) https://co-guesthouse.be/

Zouden we toch niet wat méér het land zuidwaarts verkennen? Of maw (u heeft het begrepen) de verplaatsing méér dan waard.

Fotogroet, fred

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.