HASSELBLAD FORUM

Vanaf 1999 tot 2005 (ná 2005 kwam er wellicht de ‘digi-mot’ in) , was ik geabonneerd op het semestriëel magazine HASSELBLAD FORUM. Al 20 jaar ondertussen: zouden die beelden en de fotografen de tand des tijds overleefd hebben? En wat is er te vinden op het internet van de toen vermelde fotografen? Hieronder en met de regelmaat van een klok ga ik op zoektocht. Benieuwd? De berichtjes ga je kunnen vinden onder de categorie ‘ICONISCH’

Van fotograaf Hikeaki Seno (Japan), linkse foto vind ik niets terug. Dat begint al heel leuk… 🙂 Van Kiichi Isogai (Japan, beeld rechts) al evenmin… Toch redelijk vergankelijk die ‘zogezegd’ iconische fotografie? 🙂

© Howard Schatz

Howard Schatz USA dan…. Hé dat is al een zeer boeiende ervaring op het internet. Prachtige website, prachtige galerijen, dat wordt genieten! https://howardschatz.com/ leuke zoektocht… 🙂

© Ian Patrick

Ian Patrick, Frankrijk die doet ‘het’ in het vertrouwde zwart-wit. Iets minder overzichtelijk zijn website, maar prachtige reeksen hier ook! (één of andere foto aanklikken en een prachtreeks krijg je te zien)… https://ianpatrickimages.com/portfolios/archaos-portfolio/

https://ianpatrickimages.com/portfolios/portraits-portfolio/ en dikwijls dat zalige vierkante formaat… 🙂

© Karen Kuehn

De www is je vriend… Haar website vraagt wel wat meer zoek- en leeswerk… maar de pareltjes vliegen je ook om de oren. https://www.karenkuehn.com/Selected-Work/2/thumbs Geniet. Maar toch niet tevreden, na wat verder zoekwerk, yes… betere beelden worden getoond door deze (online?) magazine (f) ofte fractionmagazine (klik). Meteen 2 vliegen in één klap!

Ondertussen beseffen we dat die HASSELBLAD FORUM boekjes (in combinatie met de www uitstappen) als maar in waarde stijgen… 🙂

Interesse in de volgende exemplaren…? Nog 30 te gaan à rato van 1 per maand? Wil je er geen missen, schrijf je in als volger van de efbeo.blog

Prettige zondagnamiddag nog… fotogroet, fred

ps: al begrepen dat op die analoge fotografie weinig sleet zit? 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.