Fondation A Stichting

Zondag 12u30, op pad met een foto kompaan, even gecheckt, klopt, de galerij opent pas om 13u. ***

Nog tijd dus voor een 2de ontdekking, en wat voor één…! Voordien hadden we gevochten met het veel te felle, contrastrijke, ochtendlicht waar geen enkele digi-sensor tegen bestand is. Met “elk licht is fotowaardig” indachtig, haalden we onze analoge trukendoos boven, belichtten we het filmpje een paar stops ‘over’ en met nadien een aangepaste ontwikkeling in de doka hadden we dit klusje onder controle.

Les Voisines * noemde die 2de ontdekking: “les voisines en font toute une cocotte”. Heerlijk broodje met geitenkaas werd er geserveerd en met wat een prachtige toverdrank (potion) erbij: Symples …. Een non alcoholisch goedje die de Tournée Minérale hunkering helemaal wegjaagt.

Van de 1ste ontdekking hadden toen al met verbazing en bewondering genoten: het zwembad van Sint-Gillis… **

Na de overheerlijke, lichte, maaltijd was het richting A ***, vol van nieuwsgierigheid, want helaas nog niet de kans gehad om de galerij te bezoeken. Sobere ruimten, professioneel wit, professioneel licht: alles was aanwezig… En niet in het minst de prints van Nicholas Nixon: barietprints met een technische beheersing om u tegen te zeggen. Bovendien een fotograaf die véél te vertellen heeft. Ootmoedig keken én ook hier bewonderden we de grote vakkennis: hoe een kleine 4/5 inch contactprint zoveel emotie in zich kan hebben!

Conclusie: niet gaan kijken aub… je eigen prints vergaan in het niets… 🙂

fotogroet, fred

*http://www.lesvoisines-lesite.com/atelier.php

**https://www.bruzz.be/videoreeks/verborgen-sportparels/video-verborgen-sportparels-2-victor-boinzwembad

*** https://www.fondationastichting.be/nl/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.